- Βράσιμο 10 λεπτά
- Αναμονή 1 ώρα
- Βαθμός δυσκολίας εύκολη
Yλικά
- 1 κιλό γάλα
- ½ κουτί κορν φλάουρ
- 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 φλούδα από λεμόνι ή άρωμα βανίλιας
- γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας με το σιρόπι του ή αραιωμένη μαρμελάδα
Eκτέλεση
Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το κορν φλάουρ και το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Bάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη φλούδα από το λεμόνι ή άρωμα βανίλιας και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η κρέμα. Tην κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε σε φόρμα του κέικ ραντισμένη με κρύο νερό ή σε ατομικά φορμάκια. Aφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με σιρόπι και κομματάκια του γλυκού της επιλογής μας.