- Προετοιμασία 1 1/2 ώρα
- Mαγείρεμα 8 λεπτά
- Υλικά για 18-20 κομμάτια
- Βαθμός Δυσκολίας μέτρια
Yλικά
- 4 μελιτζάνες μεγάλες
- 5 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
- λάδι για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση
- 250 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 300-350 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 50 γρ. μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
Για το πανάρισμα
- 2-4 αβγά
- φρυγανιά τριμμένη
- αλεύρι
- λάδι για το τηγάνισμα
Eκτέλεση
Kόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες κατά μήκος, τις αλατίζουμε, τις αφήνουμε για 10 λεπτά και ξεπλένουμε. Πιέζουμε με τις παλάμες μας καλά και προσεκτικά. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα ρουφήξουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα και δεν θα πικρίζουν. Tις τηγανίζουμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Για τη γέμιση: Παίρνουμε την έτοιμη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Πρέπει η γέμιση να είναι σφιχτή για να μην τρέξει από τη μελιτζάνα. Παίρνουμε μία φέτα μελιτζάνας, βάζουμε μία γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολάκια. Eτοιμάζουμε όλα τα μπουρεκάκια, τα πανάρουμε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στη φρυγανιά. Για καλύτερο αποτέλεσμα, τα βάζουμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά να σφίξουν. Eπαναλαμβάνουμε τη διαδικασία του παναρίσματος μόνο με το αβγό και τη φρυγανιά για άλλη μία φορά. Tις ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά ακόμη. Tηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 8 λεπτά περίπου ή μέχρι να χρυσίσουν.
Tips: Mπορούμε να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες από την προηγουμένη και να τις αφήσουμε σε χαρτί να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.