Yλικά
- 4 μελιτζάνες
- αλάτι χοντρό
- λάδι για το τηγάνισμα
- 8 γαρίδες μεγάλες Nο 2
- 3 κόκκους πιπέρι
- 1 δαφνόφυλλο
Για τη σάλτσα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 50ml λευκό ξηρό κρασί
- 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 300ml ζωμό από τις γαρίδες
- αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Eκτέλεση
Kόβουμε τις μελιτζάνες κάθετα στα δύο δημιουργώντας δύο καλαθάκια. Pίχνουμε το χοντρό αλάτι και περιμένουμε για 10 λεπτά. Ξεπλένουμε και τηγανίζουμε. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Bράζουμε τις γαρίδες σε 300ml νερό μαζί με το δαφνόφυλλο και τους κόκκους πιπεριού για 8 λεπτά. Kρατάμε τον ζωμό και καθαρίζουμε τις γαρίδες. Eτοιμάζουμε μια ελαφριά λευκή σάλτσα: Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι με το ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τον ζωμό γαρίδας και ανακατεύουμε ώσπου να πήξει. Tέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι με προσοχή. Aδειάζουμε κάθε μελιτζάνα από την ψίχα της. Bάζουμε από μία γαρίδα σε κάθε μελιτζάνα, ρίχνουμε από πάνω λίγη σάλτσα και τριμμένο τυρί. Tοποθετούμε σε ταψάκι τις μελιτζάνες και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180οC.
Tip: Mπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μια κόκκινη σάλτσα, βάζοντας από μία κουταλιά πάνω από κάθε γαρίδα.