Αυθεντικό χαβιάρι μπελούγκα στην Ελλάδα; Και όμως, η εκπομπή Όπου υπάρχει Ελλάδα βρέθηκε σε ιχθυοτροφείο οξύρρυγχου, ενός αρχαίου ψαριού που δίνει το πολύτιμο αυτό έδεσμα.
Ο Γιώργος Κουρδής επισκέφτηκε το ιχθυοτροφείο που δραστηριοποιείται στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας και της παραγωγής μαύρου χαβιαριού για πάνω από 20 χρόνια και η κάμερα εστίασε σε έναν οξύρρυγχο.
Ο οξύρρυγχος είναι ένα μεγαλόσωμο ψάρι με πολλά διαφορετικά είδη όπως ο ρωσικός, ο σιβηρικός, η μπελούγκα και άλλα.
Όπως εξήγησε ο υπεύθυνος του ιχθυοτροφείου, που έκανε προσπάθεια για να πιάσει έναν ρώσικο οξύρρυγχο, γίνεται υπέρηχος στο ψάρι για να διαπιστωθεί αρχικά αν το ψάρι είναι αρσενικό ή θηλυκό και αργότερα αν υπάρχουν αυγά που στη συνέχεια παίρνουν για να γίνει το χαβιάρι.
Το χαβιάρι που παράγεται στη Δράμα έχει αναγνωριστεί από την ελληνική και την ξένη αγορά και έχει διακριθεί για την ιδιαίτερη γεύση και την ποιότητα του.
Παράγεται και συσκευάζεται από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό στις εγκαταστάσεις της εταιρείας που βρίσκονται στο Κεφαλάρι της Δράμας. Ωστόσο η εταιρεία έκανε το άνοιγμά της στην Ελλάδα το 2021 καθώς η έδρα της βρίσκεται για παραπάνω από 20 χρόνια στην Ρωσία στην περιοχή Αστραχάν.