Yλικά
- 1 μικρό ματσάκι ρόκα
- 1 μαρούλι
- 1 ραντίτσιο
- 100 γρ. γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ
- 100 γρ. ανθότυρο
- 80 γρ. γραβιέρα
- 30 γρ. καρύδια
- 1 μικρό τσαμπί μοσχάτο σταφύλι
Για τη SAUCE
- 2 κουτ. γλυκού μπαλσάμικο
- 1 κουτ. γλυκού μπράντι
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα σαλατικά σε μεγάλα κομμάτια. Kόβουμε τα τυριά σε κύβους. Xτυπάμε τα υλικά της sauce στο μπλέντερ. Bάζουμε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα, ανακατεύουμε καλά, περιχύνουμε τη σαλάτα με τη sauce και σερβίρουμε.
Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα τυριά της σαλάτας με οποιοδήποτε ελληνικό τυρί -από κατσικίσιο και μανούρι μέχρι Σαν Μιχάλη- ή, αν προτιμάμε, με μια κρητική γραβιέρα.