Yλικά
- 100 γρ. προσούτο σε φέτες
- 1 μικρό τσαμπί σταφίδα
- 1 κόκκινη σαλάτα (lola rossa)
- 1 μικρό ματσάκι ρόκα
- 1 μικρό ραντίτσιο
- 50 γρ. φουντούκια
Για τη SAUCE
- 1 λεμόνι (τον χυμό)
- 1 πορτοκάλι (τον χυμό)
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Kόβουμε τις ρώγες του σταφυλιού στα δύο. Πλένουμε και κόβουμε τις σαλάτες σε μεγάλα κομμάτια. Aνακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα και περιχύνουμε με τη sauce αφού πρώτα χτυπήσουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της. Σερβίρουμε.
Tip: Aυτή η σαλάτα ταιριάζει πολύ ωραία και με προσούτο πάπιας ή μπέικον, που θα ψήσουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και θα στραγγίξουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λίπος του. Επίσης, το προσούτο μπορεί να αντικατασταθεί με ένα ελληνικό αλλαντικό ?ένα κρασάτο χοιρομέρι του Στρεμμένου από το Καρπενήσι? ή με νούμπουλο από την Κέρκυρα.