Μικρά ταρτάκια με σπανάκι

15.09.2010

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 25-30 λεπτά
Για 8 ταρτάκια

Υλικά

  • 2 φύλλα φρέσκιας σφολιάτας
  • 200 γραμμάρια κρεμώδες τυρί
  • 700 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 αβγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο

Εκτέλεση
Σε μικρά φορμάκια αντικολλητικά κόβετε τα φύλλα σφολιάτας σε μικρά στρογγυλά κομμάτια και τα τοποθετείτε.

Εάν τα φορμάκια δεν είναι αντικολλητικά, τα βουτυρώνετε ελαφρώς.

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι ψιλοκομμένα για 2 λεπτά. Στη συνέχεια τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα 100 γραμμάρια κρεμώδες τυρί μαζί με τα 2 αβγά και την κρέμα γάλακτος.

Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα υλικά που είναι στο τηγάνι, δηλαδή τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι.

Γεμίζετε τα ταρτάκια με τη γέμιση, πασπαλίζετε με λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 23 λεπτά και σερβίρετε με μια φρέσκια σαλάτα ρόκας.

Την ώρα που σερβίρετε μπορείτε με ένα μικρό κουτάλι να προσθέσετε λίγο κρεμώδες τυρί κρύο το οποία θα κάνει μια πολύ ωραία αντίθεση με τη ζεστή τάρτα.

Μικρό μυστικό
Για να δουλευτεί σωστά η σφολιάτα, χρειάζεται να τη βγάλετε από το ψυγείο 5 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσετε.