Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες

15.09.2010

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25-30 λεπτά
Για 4 ρολά

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 180 γραμμάρια λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 200 γραμμάρια κρεμώδες τυρί
  • 20 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • κόκκινο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γραμμάρια ανάμεικτη σαλάτα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φυλλαράκια του

Εκτέλεση
Τοποθετείτε τα φιλέτα κοτόπουλου στον πάγκο της κουζίνας και με ένα μαχαίρι κοφτερό τα ανοίγετε σαν πορτοφόλι.

Τα τοποθετείτε ανάμεσα από 2 πλαστικές μεμβράνες και με έναν μπάτη τα χτυπάτε καλά έτσι ώστε να έχουν ομοιόμορφο πάχος.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε με ένα κουτάλι το κρεμώδες τυρί με το σκόρδο, τη φρυγανιά και το ελαιόλαδο.

Πάνω στο ανοιγμένο φιλέτο προσθέτετε το μείγμα με το κρεμώδες τυρί και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες.

Τοποθετείτε τα φιλέτα σε αντικολλητικό χαρτί και τυλίγετε σε ρολό σαν καραμέλα και τα δένετε με έναν σπάγκο.

Ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρείτε τη μεμβράνη και τα περνάτε γρήγορα από ένα αντικολλητικό τηγάνι για να πάρουν χρώμα εξωτερικά.

Στη συνέχεια κόβετε τα φιλέτα σε φέτες 2 εκατοστών και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα μαζί με τη σαλάτα, στην οποία έχετε προσθέσει και τα φυλλαράκια από μαϊντανό.