Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά
Ατομα: 4
ΥΛΙΚΑ
- 500 γραμμάρια πενάκι Misko
- 50 γραμμάρια ελιές ψιλοκομμένες
- 3 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
- Λίγη ζάχαρη
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τις ντομάτες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες.
Τις τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο αντικολλητικό ταψί και προσθέτετε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη.
Τις ψήνετε στους 150 βαθμούς στον αέρα για μισή ώρα.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 9-10 λεπτά και στη συνέχεια τα σουρώνετε και τα περιχύνετε με κρύο νερό.
Ζεσταίνεται ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτετε τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια σοτάρετε τα δύο μικρά κρεμμύδια, τα οποία έχετε ψιλοκόψει σε δυνατή φωτιά μαζί με τα φρέσκα ψιλοκομμένα και προσθέτετε και τις ελιές.
Στην κατσαρόλα που βράσατε τα ζυμαρικά, προσθέτετε τις ντομάτες από το ταψί, τα ζυμαρικά μαζί με τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τις ελιές.
Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε ατομικά μικρά πιάτα μαζί με λίγο φρέσκο θυμάρι.