Πίτες με αθερίνα

15.09.2010

Υλικά

  • ½ κιλό αθερίνα
  • 5-6 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 1-2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • λίγη σόδα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά την αθερίνα. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και όσο νερό χρειαστεί μέχρι να γίνει ένας χυλός. Ανακατεύουμε καλά τον χυλό και προσθέτουμε την αθερίνα. Ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού ο χυλός. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε μία μία στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τις αθερινόπιτες, γυρίζοντάς τες και από τις δύο μεριές. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Τις σερβίρουμε αμέσως.