Χόρτα της σύβρασης

17.09.2010

Υλικά

  • ½ κιλό βλίτα
  • 3 κολοκυθάκια
  • ½ κιλό αμπελοφάσουλα
  • ½ κιλό μπάμιες
  • 6 κολοκυθανθούς (προαιρετικά)
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Εκτέλεση
Βράζουμε για λίγο τα αμπελοφάσουλα και μετά ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια, τα βλίτα, τις μπάμιες και προς το τέλος προσθέτουμε τους κολοκυθανθούς. Αφού πάρουν βράση, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε αλάτι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο σε τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και, με το περιεχόμενο του τηγανιού (σύβραση), ραντίζουμε και νοστιμίζουμε τα χόρτα μας. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.