Ροδίτικα Αβγοκαλάμαρα

08.09.2010

Υλικά

  • 12 αβγά
  • 250 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλο φιλέ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 2½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1½ φλιτζάνι νερό
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού ανθόνερο

Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε την αμυγδαλόψιχα με τη ζάχαρη και την κανέλα. Σπάμε τα αβγά ένα ένα σε μπολ, τα χτυπάμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε με το βούτυρο σαν ομελέτες και από τις δύο πλευρές. Επάνω σε κάθε ομελέτα απλώνουμε μία κουταλιά αμυγδαλόψιχας, τις τυλίγουμε σαν φλογέρες και τις τοποθετούμε σε βαθιά πιατέλα τη μια δίπλα στην άλλη. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να δέσει ελαφρά και αρωματίζουμε με το ανθόνερο. Χαράζουμε τα γλυκά αβγοκαλάμαρα κάθετα σε δύο σημεία και ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό. Ραντίζουμε με λίγο αμύγδαλο φιλέ και σερβίρουμε.