Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη
Υλικά
- 1 κονσέρβα χταπόδι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
- 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι νερό
- 100 γρ. φέτα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σουρώνουμε το χταπόδι και κρατάμε τα υγρά του. Zεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το δεντρολίβανο. Σοτάρουμε για 4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το νερό και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου. Σουρώνουμε, προσθέτουμε το ζουμί από το χταπόδι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνει στο τηγάνι περίπου μισό φλιτζάνι σάλτσα. Mοιράζουμε το χταπόδι σε 4 σαγανάκια, αλατοπιπερώνουμε καλά, προσθέτουμε λίγη από τη φέτα τριμμένη και 1/4 από τη σάλτσα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.