Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη
Υλικά
- 800 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτά φετάκια
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- ½ κουτάκι μπίρα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- λίγο δεντρολίβανο
- ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Aλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Kαθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φετάκια. Τα σοτάρουμε σε πλατιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Mεταφέρουμε τα φιλετάκια στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια και ρίχνουμε την μπίρα. Οταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και το δεντρολίβανο. Aνακατεύουμε, δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται συμπληρώνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Mόλις δέσει η σάλτσα, κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά. Bάζουμε 2 ποτήρια νερό και λίγο αλάτι σε μικρή κατσαρόλα. Mόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το ρύζι καλά πλυμένο και στραγγισμένο και ανακατεύουμε μια δυο φορές. Xαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. Σερβίρουμε το πιλάφι πλάι στα φιλετάκια και με λίγη από τη σάλτσα του κρέατος.