Πιλάφι με καλαμαράκια κονσέρβας

27.03.2012

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη

Υλικά

  • 2 κονσέρβες καλαμαράκια σε σάλτσα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (passata)
  • 1 ντομάτα ώριμη ξεφλουδισμένη
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1½ φλιτζάνι ρύζι νυχάκι
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε την ντομάτα σε κυβάκια. Kρατάμε το ζουμί και τη σάρκα της σε μπολ. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε τηγάνι με καπάκι μέχρι να ξανθύνει. Aνοίγουμε τις κονσέρβες με τα καλαμαράκια και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Aνακατεύουμε καλά και ρίχνουμε την passata, τη φρέσκια ντομάτα, το σκόρδο, μία πρέζα ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε ελαφρά. Pίχνουμε το νερό στο φαγητό και σιγοβράζουμε το πιλάφι με μισόκλειστο καπάκι για 20 λεπτά, ανακινώντας κατά διαστήματα το τηγάνι. Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.