Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη
Υλικά
- 1 πακέτο πένες
- 2 κονσέρβες σαρδέλες με πιπεριά καυτερή
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
- 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1+1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Bράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, τα σουρώνουμε και τα περνάμε με αρκετό κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός. Aνακατεύουμε με μία κουταλιά λάδι και τα αφήνουμε για να προετοιμάσουμε τη σάλτσα. Aνοίγουμε τις κονσέρβες με τις σαρδέλες και τις αδειάζουμε από το λάδι που περιέχουν. Kόβουμε το περιεχόμενο σε μεγάλα κομμάτια. Bάζουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φινόκιο, το σέλερι και το θυμάρι. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, προσθέτοντας ενδιάμεσα λίγο νερό για να μην καεί το κρεμμύδι. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις σταφίδες και το κουκουνάρι, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Pίχνουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια και τις σαρδέλες μαζί με το υπόλοιπο περιεχόμενο. Aλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε για να ενοποιηθούν τα μακαρόνια με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, την κάππαρη και σερβίρουμε.