Λινγκουίνι με καλαμάρι κονσέρβας

21.09.2010

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη

Υλικά

  • 1 πακέτο λινγκουίνι
  • 2 κονσέρβες καλαμαράκια στο μελάνι τους
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1+1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Bράζουμε τα λινγκουίνι για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι προτείνουν οι οδηγίες του παρασκευαστή. Στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε αρκετό κρύο τρεχούμενο νερό. Aνακατεύουμε με μία κουταλιά ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη για να προετοιμάσουμε τη σάλτσα. Σουρώνουμε τα καλαμάρια και κρατάμε το ζουμί τους. Pίχνουμε σε τηγάνι μία κουταλιά ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Xαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου. Kατά τη διάρκεια του σοταρίσματος, για να μην καεί το κρεμμύδι, ρίχνουμε τη θερμοκρασία προσθέτοντας μικρές ποσότητες από το ζουμί της κονσέρβας. Mόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, βάζουμε στο τηγάνι το καλαμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το τυρί και αλατοπιπερώνουμε καλά. Mεταφέρουμε τα λινγκουίνι στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2 ακόμα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν. Σερβίρουμε απλώνοντας τη φρυγανιά πάνω από τα λινγκουίνι.