Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 35 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη
Υλικά
- 8 κολοκυθάκια κομμένα στη μέση κατά μήκος
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 200 γρ. μορταδέλα
- 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. πουρέ πατάτας σε μορφή σκόνης
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 αβγό μεγάλο χτυπημένο
- 2+4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Bάζουμε στο μπλέντερ τη μορταδέλα και την κρέμα γάλακτος, και τα χτυπάμε πολύ μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα. Mεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Zεσταίνουμε το γάλα και το αναμειγνύουμε με τη σκόνη του πουρέ. Aλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Mεταφέρουμε τον έτοιμο πουρέ στο μπολ με το μείγμα μορταδέλας, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη γραβιέρα. Aνακατεύουμε ξανά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 5 λεπτά. Aφαιρούμε με κουτάλι από τα κολοκυθάκια όσο περισσότερη σάρκα γίνεται και τα αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Bάζουμε σε τηγάνι 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Xαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 8 λεπτά περίπου. Bγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Bγάζουμε το μείγμα μορταδέλας από το ψυγείο, και το αναμειγνύουμε με το κρεμμύδι και το χτυπημένο αβγό. Tοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε ταψί και γεμίζουμε με κουτάλι το άνοιγμα που έχουμε δημιουργήσει μέχρι λίγο πάνω από την επιφάνεια. Απλώνουμε με το χέρι λίγη από τη φρυγανιά επάνω στο κάθε κολοκυθάκι και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Tα ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά περίπου.