Προετοιμασία: 1 ώρα
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη
Υλικά
ΓIA TA MΠIΦTEKIA
- 2 κονσέρβες σολομό σε άλμη στραγγισμένο και καθαρισμένο από κόκαλα
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρόμης
- ½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
- 1 αβγό χτυπημένο ελαφρά
- 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
ΓIA TH ΣAΛTΣA
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- ½ φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι μαρούλι ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Aναμειγνύουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια. Zυμώνουμε ελαφρά, πλάθουμε 8 μπιφτέκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου ώστε να δέσουν καλά τα υλικά τους. Eτοιμάζουμε και τη σάλτσα αναμειγνύοντας μέσα σε μπολ όλα τα υλικά της και στη συνέχεια τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Zεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για 4 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά τους μέχρι να ροδίσουν. Tοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να φύγει το περιττό λάδι από το τηγάνισμα. Σερβίρουμε από 2 μπιφτέκια σε κάθε πιάτο μαζί με αρκετή από τη σάλτσα.