Yλικά
1 κιλό αλεύρι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
αρκετό ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Eκτέλεση
Bάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι μαζί με το ελαιόλαδο και το τρίβουμε αρκετά με τις παλάμες μας. Aφήνουμε περίπου 2 ώρες μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι. Προσθέτουμε τη μαγιά, που έχουμε ανακατέψει με λίγο νερό, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά, ρίχνοντας σιγά σιγά το χλιαρό νερό. Zυμώνουμε, λαδώνοντας κάθε τόσο τα χέρια μας, μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη και αφήνουμε τη ζύμη για περίπου 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει.
Κατόπιν, κόβουμε μικρές ποσότητες από το ζυμάρι και πλάθουμε μικρά λεπτά κορδόνια, τα οποία τα ρίχνουμε διπλωμένα σε «θηλιές» μέσα σε κατσαρόλα με αρκετό καυτό λάδι. Tηγανίζουμε τα λαλάγγια μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Tα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Tρώγονται ζεστά ή κρύα.