Υλικά για 4 άτομα
- 4 φέτες από χοιρινό μπούτι (χωρίς το κόκαλο) πάχους 1-1 1/2 εκ.
- 4 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 200 γρ. σκληρή κατσικίσια φέτα σε μπαστουνάκια
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλ. τσαγιού κονιάκ
- 1 φλ. λευκό κρασί γλυκό
- 1 φλ. δαμάσκηνα ξερά
- 1 φλ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας
- αλάτι
- πιπέρι
- πιπερόριζα
Διαδικασία
Απλώνουμε τις φέτες χοιρινού σε ένα ξύλο κοπής, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με την πούδρα πιπερόριζας. ?Αλείφουμε με τη μουστάρδα. Πάνω σε κάθε φέτα βάζουμε από 1 κομμάτι πιπεριάς και 2-3 μπαστουνάκια φέτα. Τυλίγουμε κάθε φέτα σε ρολό, περικλείοντας τα υλικά, και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα ρολά κρέατος -προσεκτικά για να μη χαλάσουν- σε δυνατή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ώσπου να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό, τα ντοματάκια και τα ξερά φρούτα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.