Κοχύλες με κοτόπουλο

02.09.2010

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 πακέτο μεγάλα κοχύλια (ζυμαρικά)
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου από μπούτι σε κυβάκια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλ. τσαγιού κασέρι τριμμένο
  • 1 φλ. φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κάρυ
  • πάπρικα

Για την κρέμα

  • 2 αβγά
  • 1 φλ. γάλα

Για την κρέμα

Βράζουμε τα κοχύλια, τα στραγγίζουμε, κρατώντας 2 φλ. από το νερό που έβρασαν και τα ανακατεύουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο για να μη μας κολλήσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι και την πιπεριά. Αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με κάρυ και πάπρικα. Αφήνουμε να σοταριστούν για λίγα λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί και τον δυόσμο. Γεμίζουμε με τη γέμιση τα κοχύλια και τα στρώνουμε το ένα κοντά στο άλλο σε ταψί. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα υλικά της κρέμας με τον μισό ζωμό που κρατήσαμε και καρυκεύουμε γενναιόδωρα το μείγμα. Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τις γεμιστές κοχύλες. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30'.