Γαλατόπιτα με σοκολατένια ζύμη

07.11.2014

Υλικά για τη ζύμη

  • 100 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. άγλυκη σκόνη κακάο
  • 1 αβγό χτυπημένο

Για τη γέμιση

  • 1 λίτρο γάλα
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά και 1 αβγό για επάλειψη
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Διαδικασία

Δουλεύουμε σε πολυμηχανή το βούτυρο και τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν.

Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι και το κακάο, προσθέτουμε το αβγό και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε εύπλαστη ζύμη.

Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε το γάλα. Σε 2 φλιτζάνια ζεστό γάλα ρίχνουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα και πάνω στη φωτιά.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Οταν πήξει, το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά. Αρωματίζουμε με τη βανίλια, το ξύσμα, τη κανέλα.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο τόσο μεγάλο ώστε να στρωθεί σε ταρτιέρα 24 εκ. ή σε φόρμα με σούστα.

Αλείφουμε με μαργαρίνη το σκεύος και στρώνουμε το φύλλο ζύμης. Πάνω ρίχνουμε την κρέμα και περιχύνουμε ένα αβγό χτυπημένο ελαφρά.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.