Υλικά
- 250 γραμμ. βίδες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες
- 1 μικρό αγγουράκι
- 12 ελιές καλαμών
- 150 γραμμ. φέτα
- 1 κουτ. σούπας κάπαρη
- 1 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για το dressing:
- 1 1/2 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζετε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό μαζί με 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Τις σουρώνετε, τις ξεπλένετε με κρύο νερό και τις ρίχνετε μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
2. Κόβετε τις ντομάτες σε μικρά κομματάκια και τις ρίχνετε στις βίδες.
3. Πλένετε το αγγούρι, το ψιλοκόβετε χωρίς όμως να το ξεφλουδίσετε και το προσθέτετε και αυτό στη σαλατιέρα.
4. Ρίχνετε τις ελιές, την κάπαρη, τη φέτα ψιλοκομμένη και, τέλος, πασπαλίζετε με το μαϊντανό.
5. Χτυπάτε όλα τα υλικά του dressing σε ένα σέικερ.
6. Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing, αλατοπιπερώνετε, την ανακατεύετε πολύ καλά και τη βάζετε στο ψυγείο.
7. Τη σερβίρετε δροσερή.