Υλικά
- 1 πακέτο πένες
- 4 ώριμες ντομάτες ζεματισμένες και περασμένες στον τρίφτη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 5 φιλέτα αντζούγιας στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 κονσέρβα τόνου σε λάδι στραγγισμένη
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι ή ρίγανη
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζετε τις πένες al dente, σουρώνετε και ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα που έχετε κατεβάσει από τη φωτιά.
2. Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σoτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα, προσθέτετε τον τόνο, τις αντζούγιες, τα ξερά μυρωδικά και μαγειρεύετε για 1 λεπτό ακόμη.
3. Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά και περιχύνετε τις πένες. Αν χρειαστεί, ανάβετε και πάλι το μάτι και μαγειρεύετε για 2 λεπτά ακόμη, ώστε να δέσουν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
4. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.