Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 500 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 200 γραμμ. παρμεζάνα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζετε τα μακαρόνια al dente σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε άφθονο αλατισμένο νερό.
2. Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα ντοματίνια και το αλάτι και μαγειρεύετε για 5 λεπτά, να βγάλουν τα υγρά τους.
3. Σουρώνετε τα σπαγγέτι κρατώντας μία κούπα από το νερό τους.
4. Προσθέτετε τα μακαρόνια στο τηγάνι μαζί με το νερό που κρατήσατε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
5. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βασιλικό, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ελαφρά.
6. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.