Ντοματίνια γεμιστά με τόνο

10.08.2010

4 μερίδες

Υλικά

  • ½ κιλό ντοματίνια
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό (300 γρ.)
  • 1 κούπα σέλερι τριμμένο
  • ½ κούπας μαγιονέζα
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε οριζόντια μια φέτα από το επάνω μέρος σε κάθε ντοματίνι. Με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά τη σάρκα τους, τα αλατίζετε εσωτερικά και τα αφήνετε ανάποδα να στραγγίξουν από τα υγρά τους.

Καθαρίζετε το σέλερι από τις ίνες και το τρίβετε στο μπλέντερ (να μη λιώσει).

Στραγγίζετε καλά τον τόνο από τα υγρά του, τον λιώνετε με ένα πιρούνι και προσθέτετε το σέλερι, τον χυμό λεμονιού και όση μαγιονέζα χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά.

Αλατοπιπερώνετε και γεμίζετε με το μείγμα τα ντοματίνια, τα πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Στρώνετε την ψιλοκομμένη ρόκα σε μια πιατέλα, τοποθετείτε επάνω τα ντοματίνια και σερβίρετε.