4 μερίδες
Υλικά
- 1 κιλό καλαμαράκια
- κούπας ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι ούζο για τη σάλτσα βασιλικού
- 1 κούπα φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές κουκουνάρια ή αμύγδαλα ασπρισμένα
- ½ κούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σάλτσα, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα και το αφήνετε στην άκρη.
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια, τα κόβετε σε ροδέλες, τα πλένετε και τα στραγγίζετε καλά.
Τηγανίζετε τα καλαμαράκια στο λάδι για 5 λεπτά και τα σβήνετε με το ούζο.
Προσθέτετε στο τηγάνι τη σάλτσα βασιλικού, ανακατεύετε καλά και ρυθμίζετε τη γεύση με αλατοπίπερο.
Τα σερβίρετε ζεστά.
Σημείωση: Αν θέλετε, αντί για τη σάλτσα βασιλικού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη σάλτσα πέστο.