4 μερίδες
Υλικά
- 400 γρ. τυρί (φέτα ή μανούρι)
- 250 γρ. φύλλο κρούστας
- ½ κούπας μέλι
- 2-3 κουταλιές ούζο
- ½ κούπας καρύδια τριμμένα
- κανέλα
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το τυρί σε φέτες.
Στρώνετε σε λεία επιφάνεια 2 φύλλα κρούστας, το ένα επάνω στο άλλο, λαδώνοντάς τα και τα δύο. Τα κόβετε κατά μήκος σε τρεις λωρίδες. Βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας ένα κομμάτι τυρί, σηκώνετε τα πλαϊνά προς τα μέσα και τυλίγετε σε πακέτο.
Βρέχετε την άκρη με λίγο νερό για να κολλήσει. Συνεχίζετε τυλίγοντας πακέτα κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τηγανίζετε τα πακετάκια σε ζεστό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τα στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.
Ανακατεύετε το μέλι με το ούζο, περιχύνετε τα πακετάκια, τα πασπαλίζετε με την κανέλα και τα καρύδια και σερβίρετε.