Υλικά
- 120 γραμμ. σοκολάτα υγείας σε κομματάκια
- 120 γραμμ. βούτυρο
- 130 γραμμ. ζάχαρη άχνη
- 2 αβγά
- 2 κουτ. γλυκού γεμάτα στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
- 1 βανίλια
- 100 γραμμ. αλεύρι
- Ελάχιστο αλάτι
- Λίγο ουίσκι
Επικάλυψη
- 175 γραμμ. κρέμα γάλακτος
- 1 1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 1/2 κουτ. σούπας ιρλανδικό ουίσκι
Εκτέλεση
1. Λιώνετε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
2. Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι το χρώμα του μείγματος να ανοίξει. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε για να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
3. Λιώστε το στιγμιαίο καφέ στο ουίσκι και προσθέστε τον στο μείγμα μαζί με τη βανίλια, ανακατεύοντας.
4. Προσθέστε λίγο λίγο το αλεύρι με το αλάτι, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
5. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
6. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο, με ένα μαχαίρι αφαιρέστε την κρούστα και, αφού κρυώσει, κόψτε το σε κομμάτια.
7. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σαντιγί. Αλείψτε τα κομμάτια με ουίσκι, γαρνίρετε με τη σαντιγί και σερβίρετε.