Υλικά
- 400 ml ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
- 375 ml γάλα εβαπορέ ή σοκολατούχο
- 1 1/2 φλιτζάνι ουίσκι
- 2 κουτ. γλυκού βανίλια
- 2 κουτ. γλυκού γλυκερίνη
- 1 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ
- 1 κουτ. σούπας βραστό νερό
Εκτέλεση
1. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, το σοκολατούχο ή εβαπορέ, το ουίσκι, τη βανίλια και τη γλυκερίνη.
2. Ανακατεύετε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το ζαχαρούχο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον νεσκαφέ, τον οποίο έχετε διαλύσει στο βραστό νερό. Ανακατεύετε καλά.
4. Τοποθετήστε το σε γυάλινη φιάλη και, αφού κρυώσει, το βάζετε στο ψυγείο.
Συντηρείται 30 με 40 ημέρες.