Υλικά για 4 άτομα
Yλικά
- 1 κιλό γίδα κομμένη σε κομμάτια
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 1½ λεμόνι (τον χυμό του)
- 8 αγκινάρες καθαρισμένες
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
Κόβουμε στη μέση τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό και λεμόνι. Βράζουμε τη γίδα, ξαφρίζουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σουρώνουμε και σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρέας μέχρι να ροδίσει, και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά να μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε 1 ποτήρι χλιαρό νερό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για 2½ ώρες. Μόλις μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά και τις αγκινάρες, ανακατεύουμε και βράζουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου. Προς το τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.