Προετοιμασία 40 λεπτά
Ψήσιμο 25 λεπτά
Υλικά για 12 κομμάτια
Βαθμός δυσκολίας μέτρια
Yλικά
- 12 βερίκοκα χωρίς κοτσανάκια
- 6 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 6 κουτ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
- λίγη κανέλα σκόνη
Για τη ζύμη
- 200 γρ. αλεύρι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αβγό για το άλειμμα
Eκτέλεση
Πλένουμε τα βερίκοκα καλά και τα σκουπίζουμε. Τα χαράζουμε λίγο από τη μία πλευρά με μυτερό μαχαιράκι και βγάζουμε τα κουκούτσια. Aνακατεύουμε ελαφρά το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και την κανέλα. Γεμίζουμε με κουταλάκι τα βερίκοκα με το μείγμα και τα πιέζουμε απαλά να κλείσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Bάζουμε το αλεύρι σε λεκάνη, προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και μία πρέζα αλάτι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη. Tη χωρίζουμε στα δύο και ανοίγουμε με τον πλάστη 2 χοντρά φύλλα. Kόβουμε κάθε φύλλο σε 6 κομμάτια. Bάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού από 1 βερίκοκο και ενώνουμε τις 4 άκρες στην κορυφή του φρούτου. Πιέζουμε να «φυλακίσουν» το βερίκοκο σαν πουγκάκια και τα τοποθετούμε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψάκι. Χτυπάμε το αβγό με πιρούνι και αλείφουμε κάθε βερίκοκο με πινέλο. Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να μελώσουν τα βερίκοκα με τη ζάχαρη και το βούτυρο.