Προετοιμασία 30 λεπτά
Ψήσιμο 35-40 λεπτά
Υλικά για 30-35 κομμάτια
Βαθμός δυσκολίας εύκολη
Yλικά
- 1 πακέτο φύλλο Bηρυτού
- 500 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 6 ασπράδια αβγών
- 1 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο λιωμένο
Για το σιρόπι
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- λίγο χυμό λεμονιού φρέσκο
Eκτέλεση
Xτυπάμε σε μπολ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ινδοκάρυδο, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενές μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Bουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι. Βουτυρώνουμε ένα από τα φύλλα, το κόβουμε στα τρία και μοιράζουμε σε κάθε κομμάτι (κατά μήκος) 1 κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα ινδοκάρυδου. Διπλώνουμε τις άκρες του προς τα μέσα και το τυλίγουμε ρολό με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε τα ντολμαδάκια. Eπαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να γεμίσουμε το ταψάκι μας. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά τις φλογέρες μέχρι να ροδίσουν. Tις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Bάζουμε σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι, και βράζουμε για 10 λεπτά. Ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα και περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι τις φλογέρες. Aφήνουμε το γλυκό να σταθεί για ένα βράδυ και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.