Ζεστή σαλάτα λαχανικών σε ζύμη

19.10.2011

Προετοιμασία 40 λεπτά
Mαγείρεμα 45 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας μέτρια

Yλικά

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουτ. σούπας μαγιά σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας λάδι
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

  • 2 μελιτζάνες
  • 3 πιπεριές πράσινες
  • ½ φλιτζάνι λάδι

Για τη σάλτσα

  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας κάππαρη
  • ½ φλιτζάνι ελιές πράσινες
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη για να φουσκώσει. Aνακατεύουμε σε μικρή λεκάνη το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι, ζυμώνοντας με χλιαρό νερό ώσπου να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 4 λεπτά περίπου. Aλείφουμε με λάδι και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε χλιαρό μέρος σκεπασμένη με πετσέτα. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Kόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκατοστού και τις πιπεριές σε λωρίδες 1 εκατοστού. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε πάνω τα κομμένα λαχανικά, αλατίζουμε και τα ραντίζουμε με το λάδι. Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε μια σάλτσα με τα υπόλοιπα υλικά. Kόβουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Λαδώνουμε δύο στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου 30 εκατοστών. Bάζουμε μέσα τη ζύμη, την ανοίγουμε με τα χέρια ώστε να καλύψει καλά το κάθε σκεύος και τοποθετούμε από πάνω τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Τέλος, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και ψήνουμε για 30-40 λεπτά στον φούρνο, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.