Υλικά:
- 4 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
- 1 φλιτζάνι πλιγούρι γ2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη γ3 κουταλιές μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτελεση:
- Βάζετε το πλιγούρι μέσα σ' ένα μπολ, περιχύνετε με 2 φλιτζάνια νερό και αφήνετε να σταθεί για 2 ώρες, να φουσκώσει.
- Σ ένα μπολ, προσθέτετε τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, τον άνηθο, την πιπεριά, το πλιγούρι, το αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
- Κόβετε το «καπάκι» από τις ντομάτες, χωρίς να το κόψετε μέχρι τέρμα και τις αδειάζετε προσεκτικά και καλά από τη σάρκα τους.
- Για να κάνετε τη σάλτσα, χτυπάτε με ένα πιρούνι, σε ένα μικρό μπολ, τη μουστάρδα, το μηλόξιδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Με ένα κουταλάκι, γεμίζετε τις ντομάτες και περιχύνετε με τη σάλτσα μουστάρδας.