Γεμιστές ντομάτες με αρωματικό πλιγούρι

14.05.2009
4 ντομάτες μεσαίου μεγέθους

Υλικά:

  • 4 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι γ2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη γ3 κουταλιές μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτελεση:

  • Βάζετε το πλιγούρι μέσα σ' ένα μπολ, περιχύνετε με 2 φλιτζάνια νερό και αφήνετε να σταθεί για 2 ώρες, να φουσκώσει.
  • Σ ένα μπολ, προσθέτετε τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, τον άνηθο, την πιπεριά, το πλιγούρι, το αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
  • Κόβετε το «καπάκι» από τις ντομάτες, χωρίς να το κόψετε μέχρι τέρμα και τις αδειάζετε προσεκτικά και καλά από τη σάρκα τους.
  • Για να κάνετε τη σάλτσα, χτυπάτε με ένα πιρούνι, σε ένα μικρό μπολ, τη μουστάρδα, το μηλόξιδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Με ένα κουταλάκι, γεμίζετε τις ντομάτες και περιχύνετε με τη σάλτσα μουστάρδας.