Σουφλέ σοκολάτας

04.04.2011

Υλικά:

  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γ125 γρ. μαργαρίνη γ3 αβγά γ125 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 40 γρ. αλεύρι γάρωμα βανίλιας

Εκτελεση:

  • Λιώνετε στην μπεν μαρί τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη.
  • Επειτα, χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Κατεβάζετε από το μπεν μαρί τη λιωμένη κουβερτούρα, για να κρυώσει λίγο.
  • Επειτα, ανακατεύετε τα αβγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και μετά το αλεύρι με την κουβερτούρα.
  • Βουτυρώνετε 6 μικρά πυρέξ και τα βάζετε στο ψυγείο, για περίπου 5 λεπτά.
  • Γεμίζετε τα πυρέξ και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 13 λεπτά στους 190 βαθμούς.