Μπιφτέκια γαλοπούλας γεμισμένα με φιστίκια

28.05.2009
400 γραμμ. κιμά γαλοπούλας

Υλικά:

  • 400 γραμμ. κιμά γαλοπούλας
  • 100 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αβγό
  • 2 καυτερές πιπερίτσες τσούσκες τριμμένες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 60 γραμμ. φιστίκι χοντροκομμένο
  • ελαιόλαδο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

  • Ζυμώνετε τον κιμά μαζί με τη φρυγανιά, το αβγό, τις πιπερίτσες, αλάτι και πιπέρι.
  • Ζεσταίνετε 4 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ροδίζετε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν.
  • Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα φιστίκια.
  • Μοιράζετε το μείγμα του κιμά σε 8 μπαλίτσες.
  • Πιέζετε την κάθε μπαλίτσα δίνοντας οβάλ σχήμα.
  • Μοιράζετε το μείγμα φιστικιών σε 8 μέρη και αδειάζετε μέσα στις οβάλ μπάλες του κιμά.
  • Διπλώνετε τις μπάλες, αλείφετε με λίγο λάδι και ψήνετε στην ψησταριά ή στο grill, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
  • Κόβετε τα μπιφτεκάκια σε φέτες και σερβίρετε με σαλάτα.