Υλικά:
- 400 γραμμ. κιμά γαλοπούλας
- 100 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 αβγό
- 2 καυτερές πιπερίτσες τσούσκες τριμμένες
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 60 γραμμ. φιστίκι χοντροκομμένο
- ελαιόλαδο αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
- Ζυμώνετε τον κιμά μαζί με τη φρυγανιά, το αβγό, τις πιπερίτσες, αλάτι και πιπέρι.
- Ζεσταίνετε 4 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ροδίζετε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν.
- Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα φιστίκια.
- Μοιράζετε το μείγμα του κιμά σε 8 μπαλίτσες.
- Πιέζετε την κάθε μπαλίτσα δίνοντας οβάλ σχήμα.
- Μοιράζετε το μείγμα φιστικιών σε 8 μέρη και αδειάζετε μέσα στις οβάλ μπάλες του κιμά.
- Διπλώνετε τις μπάλες, αλείφετε με λίγο λάδι και ψήνετε στην ψησταριά ή στο grill, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Κόβετε τα μπιφτεκάκια σε φέτες και σερβίρετε με σαλάτα.