Υλικά
- 3/4 φλιτζ. κομμένη και καβουρντισμένη αμυγδαλόψυχα
- 3 αβγά (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια)
- 1 1/2 φλιτζ. γάλα (το 1 αρωματισμένο με μπράντι)
- 1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. σούπας στιγμιαίος καφές
- 2/3 φλιτζ. πορτοκάλι
- 1/2 κιλό σοκολάτα
- Κουβερτούρα ? 200 γραμμ. μπισκότα σαβαγιάρ
- 2 κουτ. σούπας μπράντι
- 1/2 φλιτζ. βιτάμ
- 1 φλιτζ. γάλα αρωματισμένο με λίγο μπράντι
Εκτέλεση
1. Βάζετε σε κατσαρόλα τη σοκολάτα με τον καφέ, το μπράντι και το γάλα. Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
2. Χτυπάτε σε μπολ το βιτάμ με τη ζάχαρη άχνη, ώσπου το μείγμα να αφρατέψει. Ρίχνετε στο μείγμα τους κρόκους, έναν έναν τη φορά.
3. Προσθέτετε στο μείγμα του βιτάμ το μείγμα σοκολάτας και στη συνέχεια την αμυγδαλόψιχα.
4. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε στο μπολ με το μείγμα. Βουτάτε τα σαβαγιάρ ένα ένα στο γάλα με το μπράντι και τα στρώνετε με την εξωτερική πλευρά σε μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα κέικ.
5. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και τη βάζετε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 4 ώρες. Σερβίρετε την τούρτα κομμένη σε φέτες και γαρνιρισμένη με σαντιγί.