Παγωτό με γιαούρτι και μέλι

22.07.2010

Υλικά

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 ασπράδια αβγών
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 4 κουτ. σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 5 κουτ. σούπας μέλι

Εκτέλεση

1. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει και να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή. Προσθέτετε το γιαούρτι και το μέλι και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμη.

2. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια, να γίνουν μαρέγκα.

3. Προσθέτετε τη ζάχαρη σε 2 δόσεις και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα.

4. Στη συνέχεια ρίχνετε τη μαρέγκα και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα.

5. Μεταφέρετε το μείγμα σε ανοξείδωτο μπολ με καπάκι και το αφήνετε στην κατάψυξη για 1 ώρα, να σκληρύνει λίγο. Το βγάζετε από την κατάψυξη και ανακατεύετε με κουτάλι μέχρι να αφρατέψει.

6. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μία φορά ακόμη. Ξαναβάζετε το παγωτό στην κατάψυξη για να παγώσει καλά.

7. Όταν θέλετε να σερβίρετε, το αφήνετε εκτός ψυγείου, να μαλακώσει λίγο. Σερβίρετε το παγωτό σε μπολ περιχύνοντας με λίγο μέλι και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένα αμύγδαλα.