Yλικά
- 10 φύλλα Βηρυτού
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 200 γρ. καρύδια και αμύγδαλα
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
- 50 γρ. ζάχαρη μαύρη
- παγωτό βανίλια
- έτοιμο σιρόπι σοκολάτας
Για το σιρόπι
- 250 γρ. νερό
- 150 γρ. ζάχαρη
- 2 σπόρους κάρδαμο
Eκτέλεση
Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ταψί με χαρτί ψησίματος, ραντίζουμε με μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε στους 190°C για 15 λεπτά. Βουτυρώνουμε τα φύλλα ένα ένα, ρίχνουμε επάνω τους ξηρούς καρπούς και τα ζαρώνουμε για να ξεροψηθούν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι 10 λεπτά και ραντίζουμε με αυτό τα φύλλα. Σερβίρουμε με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας.