Παγωτό πάνω σε τραγανό φύλλο

15.08.2011

Yλικά

  • 10 φύλλα Βηρυτού
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 200 γρ. καρύδια και αμύγδαλα
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
  • 50 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • παγωτό βανίλια
  • έτοιμο σιρόπι σοκολάτας

Για το σιρόπι

  • 250 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 σπόρους κάρδαμο

Eκτέλεση

Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ταψί με χαρτί ψησίματος, ραντίζουμε με μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε στους 190°C για 15 λεπτά. Βουτυρώνουμε τα φύλλα ένα ένα, ρίχνουμε επάνω τους ξηρούς καρπούς και τα ζαρώνουμε για να ξεροψηθούν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι 10 λεπτά και ραντίζουμε με αυτό τα φύλλα. Σερβίρουμε με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας.