Υλικά για 8 άτομα
- 12 φύλλα
- 1½ φλιτζάνι ρύζι
- 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό
- 1/4 φλιτζανιού δυόσμο
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 πρέζα μπαχάρι
- 1 πρέζα γαρίφαλο
- 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι κόκκινο καυτερό
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλο χοντροκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 4 αβγά
- αλάτι
- βούτυρο για τα φύλλα
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Eκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι. Βράζουμε σε κατσαρόλα το κοτόπουλο, τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και 3 φλιτζάνια νερό για 45 λεπτά μέχρι να μείνει το 1/4 του αρχικού υγρού. Αφαιρούμε το κοτόπουλο. Χτυπάμε τα αβγά και το λεμόνι και σιγά σιγά τα προσθέτουμε στο υγρό, ανακατεύοντας ταυτόχρονα πολύ καλά. Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, τα αμύγδαλα και 2 κουτ. σούπας ζάχαρη. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μέσα 1 φύλλο (με τις άκρες του να εξέχουν) και το βουτυρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα. Απλώνουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 6 φύλλα. Σφραγίζουμε τις άκρες των φύλλων για να κλείσει η πίτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.