Γρανίτα φράουλα

17.08.2011

Μερίδες 10

Χρόνος προετοιμασίας: 8 ώρες

Υλικά

  • 2 κούπες φράουλες πλυμένες και κομμένες σε φετάκια
  • 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κούπας χυμό λεμονιού
  • 2 ασπράδια (προαιρετικά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπήστε τις φράουλες με τη ζάχαρη στο πολυμίξερ, να γίνουν πουρές. Προσθέστε τους χυμούς και χτυπήστε το μείγμα 1΄ ακόμη. Αδειάστε το σε μεταλλικό δοχείο παγωτού και βάλτε το στην κατάψυξη, ώσπου να πήξει, 6 ώρες περίπου. Προσοχή δεν πρέπει να παγώσει. Χτυπήστε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα σφικτή, ομοιογενή. Αδειάστε το μείγμα των φρούτων στο πολυμίξερ και χτυπήστε το 1’-2’ σε μέτρια ταχύτητα, να ομογενοποιηθεί.

Ρίξτε τη μαρέγκα και χτυπήστε το μείγμα 1-2 δευτερόλεπτα ακόμη, ώστε η μαρέγκα να ενσωματωθεί χωρίς να ξεφουσκώσει. Βάλτε τη γρανίτα στην κατάψυξη. Υστερα από 2 ώρες βγάλτε την και ξαναχτυπήστε τη στο πολυμίξερ ν’ αφρατέψει. Φυλάξτε τη στην κατάψυξη. Διατηρείται 3 μήνες. Για να τη σερβίρετε πάρτε μπάλες με το κουτάλι παγωτού και στοιβάξτε τες σε ψηλό ποτήρι. Στολίστε τη με λίγη σαντιγί και μία φράουλα. Προσφέρετε τη γρανίτα με καλαμάκι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ