Μερίδες 10
Χρόνος προετοιμασίας: 8 ώρες
Υλικά
- 2 κούπες φράουλες πλυμένες και κομμένες σε φετάκια
- 1/2 κούπας ζάχαρη
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κούπας χυμό λεμονιού
- 2 ασπράδια (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπήστε τις φράουλες με τη ζάχαρη στο πολυμίξερ, να γίνουν πουρές. Προσθέστε τους χυμούς και χτυπήστε το μείγμα 1΄ ακόμη. Αδειάστε το σε μεταλλικό δοχείο παγωτού και βάλτε το στην κατάψυξη, ώσπου να πήξει, 6 ώρες περίπου. Προσοχή δεν πρέπει να παγώσει. Χτυπήστε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα σφικτή, ομοιογενή. Αδειάστε το μείγμα των φρούτων στο πολυμίξερ και χτυπήστε το 1’-2’ σε μέτρια ταχύτητα, να ομογενοποιηθεί.
Ρίξτε τη μαρέγκα και χτυπήστε το μείγμα 1-2 δευτερόλεπτα ακόμη, ώστε η μαρέγκα να ενσωματωθεί χωρίς να ξεφουσκώσει. Βάλτε τη γρανίτα στην κατάψυξη. Υστερα από 2 ώρες βγάλτε την και ξαναχτυπήστε τη στο πολυμίξερ ν’ αφρατέψει. Φυλάξτε τη στην κατάψυξη. Διατηρείται 3 μήνες. Για να τη σερβίρετε πάρτε μπάλες με το κουτάλι παγωτού και στοιβάξτε τες σε ψηλό ποτήρι. Στολίστε τη με λίγη σαντιγί και μία φράουλα. Προσφέρετε τη γρανίτα με καλαμάκι.