Γρανίτα με ακτινίδια

09.07.2010

Μερίδες 4-5

Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψύξης: 6 ώρες

Υλικά

  • 6 ακτινίδια καθαρισμένα,
  • 1 κούπα ζάχαρη,
  • 1 κούπα νερό,
  • 1/4 κούπας χυμό λεμονιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπήστε στο πολυμίξερ τα ακτινίδια να γίνουν πουρές. Διαλύστε τη ζάχαρη στο νερό, ανακατεύοντας επάνω σε χαμηλή φωτιά. Δυναμώστε τη φωτιά και βράστε το σιρόπι 5’. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς κι ανακατέψτε το με τα λιωμένα φρούτα και τον χυμό λεμονιού.

Αδειάστε το μίγμα σε μεταλλικό κουτί παγωτού και βάλτε το στην κατάψυξη να μισοπήξει, 2-3 ώρες. Χτυπήστε το στο πολυμίξερ 2’-3’, ώσπου να γίνει λείο, κι αδειάστε το πάλι στο μεταλλικό κουτί. Αφήστε το στην κατάψυξη να παγώσει.

Για να το σερβίρετε χτυπήστε το και πάλι μερικά δευτερόλεπτα και μοιράστε το σε ποτήρια παγωτού. Αν θέλετε, προσθέστε 2-3 κουταλιές λικέρ κουαντρό. Γαρνίρετε τη γρανίτα με σαντιγί και ρόδες από ακτινίδια. Σερβίρετέ τη με καλαμάκι.