Γρανίτα Καρπούζι

10.08.2011

Υλικά (4 μερίδες)

  • 600 γραμμ. καρπούζι (χωρίς τα κουκούτσια, καθαρό βάρος)
  • 100 γραμμ. νερό
  • 100 γραμμ. ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Βράζετε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

2. Κόβετε σε κομμάτια το καρπούζι και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το σιρόπι.

3. Γεμίζετε με το μείγμα παγοθήκες και τις βάζετε στην κατάψυξη (για 12 ώρες).

4. Την ώρα του σερβιρίσματος πολτοποιείτε τα παγάκια στο μπλέντερ και γεμίζετε τα ποτήρια που έχετε βάλει στην κατάψυξη να παγώσουν.