Υλικά
- 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 1/2 κιλό γιαούρτι
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη ή φρουκτόζη
- 1 βαζάκι μαρμελάδα βύσσινο
Εκτέλεση
1. Αραιώνετε με νερό 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα και φτιάχνετε ένα σιρόπι στο οποίο βουτάτε ένα ένα τα σαβαγιάρ ολόκληρα.
2. Τοποθετείτε τα μπισκότα αυτά σε μία στρώση σε ένα πιρέξ.
3. Στη συνέχεια αναμειγνύετε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Περιχύνετε με το μισό μείγμα τα μπισκότα.
4. Κάνετε άλλη μία στρώση με σαβαγιάρ κατά τον ίδιο τρόπο και περιχύνετε με το υπόλοιπο γιαούρτι. Πάνω στο γιαούρτι στρώνετε τη μαρμελάδα βύσσινο.
5. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου μία ώρα μέχρι να σταθεί το γιαούρτι και να μπορείτε να το σερβίρετε σε κομμάτια.