Πανεύκολο τσίζκεϊκ!

24.06.2010

Υλικά

  • 1 κουτί Φιλαδέλφεια (300 γραμμ.)
  • 1 φακελάκι ζελέ λεμόνι ή ανανά
  • 1/4 πακέτου βούτυρο τύπου Κερκύρας (ίσως και λιγότερο)
  • 1 πακέτο μπισκότα Digestive
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 ποτήρι γάλα
  • Μαρμελάδα βύσσινο ή φρούτα του δάσους

Εκτέλεση

1. Λιώνετε σε ένα ποτήρι ζεστό νερό το ζελέ και το αφήνετε να κρυώσει (μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για να κρυώσει πιο γρήγορα).

2. Τρίβετε στο multi τα μπισκότα και παράλληλα λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με τα τριμμένα μπισκότα. Τα βάζετε στη φόρμα (περίπου 30 εκ.) με το στεφάνι που ανοίγει και τα πιέζετε για να γίνει η βάση. Βάζετε τη φόρμα για λίγο στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξετε την κρέμα.

3. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη στο μίξερ και όταν πήξει, ρίχνετε το Φιλαδέλφεια και ανακατεύετε ελαφρά. Όταν γίνει ένα μείγμα, ρίχνετε και το ζελέ που έχει κρυώσει και ανακατεύετε καλά.

4. Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη βάση και το αφήνετε στο ψυγείο για λίγες ώρες.

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μαρμελάδα όταν σερβίρετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ