Υλικά
- 1 1/2 ποτήρι αλεύρι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 5 αβγά
- 2 βανίλιες
- 1 μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
- 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 1/2 ποτήρια νερό
Για τη διακόσμηση:
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 φλιτζ. ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
1. Χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αβγά στο μίξερ μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε τις βανίλιες και το αλεύρι λίγο λίγο, ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.
2. Βουτυρώνετε ένα ταψί 30x30 cm και αδειάζετε μέσα το μείγμα και το ισιώνετε. Το ψήνετε στους 180ο C για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει (δοκιμάζετε με το μαχαίρι, φουσκώνει αρκετά).
3. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε και το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά περίπου. Σβήνετε το μάτι και αφήνετε επάνω το σιρόπι. Όταν ψηθεί το γλυκό, το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να «ανασάνει» ένα δεκάλεπτο. Του ρίχνετε από πάνω το σιρόπι σιγά σιγά.
4. Όταν κρυώσει το γλυκό, ετοιμάζετε τη σαντιγί με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη. Στρώνετε τη σαντιγί πάνω από το γλυκό, κάνοντας με ένα πιρούνι σχέδια και πασπαλίζετε με ινδοκάρυδο. Το φυλάτε στο ψυγείο.
Σημείωση: Καλό είναι να το σερβίρετε την επόμενη μέρα, που θα έχει «τραβήξει» το σιρόπι και θα έχει δέσει. Μπορείτε να παραλείψετε τη σαντιγί και να το σερβίρετε με παγωτό καϊμάκι ή άλλη γεύση (ακόμα κι αν δεν βάλετε σαντιγί, βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για να είναι δροσερό). Επίσης, μπορείτε αντί για ινδοκάρυδο να ρίξετε γλυκό κεράσι και καβουρδισμένο αμύγδαλο. Εγώ αν και είχα βάλει Garni και ινδοκάρυδο, συμπλήρωσα με παγωτό καϊμάκι και σπιτικό γλυκό φράουλα!