Γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα

01.07.2010

Υλικά

  • 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου (μεγάλο μέγεθος)
  • 3 ποτήρια γάλα
  • 3 ποτήρια φυσικός χυμός πορτοκάλι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ

Εκτέλεση

1. Σε ένα τάπερ ή πιρέξ βάζετε μία στρώση πτι μπερ, αφού τα έχετε βουτήξει λίγο στο γάλα.

2. Σε κατσαρολάκι βάζετε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου, 1 ποτήρι ζάχαρη, 3 ποτήρια γάλα και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει το μείγμα.

3. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στα πτι μπερ και βάζετε άλλη μία στρώση μπισκότα.

4. Σε κατσαρολάκι βάζετε την υπόλοιπη κρέμα αραβοσίτου, 1 ποτήρι ζάχαρη και τα 3 ποτήρια χυμό. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα και το ρίχνετε πάνω από τα μπισκότα.

5. Αφού κρυώσει το γλυκό, το τοποθετείτε στο ψυγείο.