Ανάλαφρα & γρήγορα καλοκαιρινά ορεκτικά αλά Pandespani

24.06.2010
Το Kαλοκαίρι μπήκε επισήμως και με τη βούλα της ημερομηνίας. Μερικές εύκολες και γρήγορες νοστιμιές, δροσερές και με χρώμα φτιάχνουν πάντα την διάθεση. Και για να πάμε απ’ την αρχή, ορεκτικά.

Το Kαλοκαίρι μπήκε επισήμως και με τη βούλα της ημερομηνίας. Μερικές εύκολες και γρήγορες νοστιμιές, δροσερές και με χρώμα φτιάχνουν πάντα την διάθεση. Και για να πάμε απ’ την αρχή, ορεκτικά. Τόνος μέσα σε τορτίγια, σε συνταγή με διάθεση light, ειδικά αν για το μείγμα επιλέξετε το γιαούρτι. Αν πάλι σας αρέσουν τα πικάντικα, προσθέστε στα υλικά λίγο μπούκοβο ή ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά (chilli).
Ένα σύνολο από απλωμένες ροδελίτσες γεύσης δείχνει πιο pop σε δίσκο με έντονο χρώμα και ανοίγει την όρεξη!

Προετοιμασία: Τα κάνετε οπωσδήποτε την προηγουμένη, για να μείνουν οι τορτίγες με τον τόνο τουλάχιστον ένα βράδυ στο ψυγείο. Μπορείτε όμως να κάνετε τo ορεκτικό χωρίς πρόβλημα, ακόμη και 2 μέρες πριν.

Υλικά (για 25 περίπου μπουκιές)
1 κουτί τόνο (160 γρ.), αν είναι σε λάδι στραγγισμένο
1,5 κ.σ. μαγιονέζα αλά Pandespani ή στραγγιστό γιαούρτι ή μασκαρπόνε
4 κοκκάρια (βολβοί) ή 1 κ.σ. κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
3 ελιές χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα κλωναράκια
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
1/2 ντομάτα χωρίς τα σπόρια πολύ ψιλοκομμένη, τετραγωνάκια όχι τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 μεξικάνικες πίτες (τορτίγες)

Βάζετε τον τόνο σε μπολ και τον διαλύετε σε μικρά κομματάκια με ένα πιρούνι. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάζετε και διορθώνετε σε αλάτι πιπέρι.

Απλώνετε το μισό μείγμα σε κάθε τορτίγια και την τυλίγετε σφιχτά. Αφαιρείτε από τις άκρες της ένα εκατοστό περίπου, ώστε να έχετε σχήμα που να μοιάζει με κανονικό σωλήνα. Τυλίγετε κάθε τορτίγια σε διαφανή μεμβράνη κλείνοντάς την παντού και την βάζετε οριζόντια στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Σερβίρισμα: Λίγη ώρα πριν χρειαστείτε τα ορεκτικά, βγάλτε τις τορτίγες με τόνο απ’ το ψυγείο, αφαιρέστε τη διαφανή μεμβράνη και κόψτε κάθετα με κοφτερό μαχαίρι σε ροδέλες πάχους 1 εκατ. Τοποθετείστε σε πιατέλα και σερβίρετε.

Για περισσότερες συνταγές αλά Pandespani κάντε κλικ εδώ